Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Διαγωνισμός Διηγήματος στη μνήμη της Φωτεινής Ιωαννίδου Πολυβίου και Ποίησης στη μνήμη Κώστα Μόντη του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου

Αγαπητοί μαθητές,

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου προσκηρύσσει τους ετήσιους διαγωνισμούς Διηγήματος στη μνήμη της εκπαιδευτικού Φωτεινής Ιωαννίδου Πολυβίου και Ποίησης στη μνήμη Κώστα Μόντη.

Ο διαγωνισμός διηγήματος απευθύνεται στους μαθητές του Γυμνασιακού κύκλου (Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου) και ο διαγωνισμός ποίησης στους μαθητές του Λυκειακού Κύκλου (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ και Ζ΄ τάξη).

Το Τμήμα Ελληνικών της Αγγλικής Σχολής ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών της Σχολής και στους δύο διαγωνισμούς, ειδικότερα όμως στο διαγωνισμό στη μνήμη της Φωτεινής Ιωαννίδου Πολυβίου η οποία εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Αγγλική Σχολή.


Σχετικά με το διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος:
Το θέμα του πρέπει να είναι εμπνευσμένο από τη σχολική ζωή και να αναδεικνύει τον δάσκαλο, τη σχέση του με τα παιδιά και γενικότερα τον ρόλο και την προσφορά του μέσα στον σύγχρονο κόσμο.
Η έκταση του διηγήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δέκα (10) δακτυλογραφημένες σελίδες Α4

Σχετικά με τον διαγωνισμό ποίησης:
Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και το περιεχόμενο των ποιημάτων μπορεί να απευθύνεται σε νεαρά άτομα (ηλικίας 5 έως 18 ετών).
Τα έργα μπορούν να είναι ανέκδοτη ποιητική σύνθεση ή συλλογή 5-10 ποιημάτων, με συνολική έκταση 50-100 στίχους και να είναι γραμμένα σε κόλλες Α4, με διάστημα 1.5, γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος στοιχείων 12

Η προθεσμία υποβολής έργων και για τους δύο διαγωνισμούς είναι η 15η Μαρτίου 2018.

Ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο για τους όρους συμμετοχής στους διαγωνισμούς και για  περισσότερες πληροφορίες:

http://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp6957b

Δεν υπάρχουν σχόλια: