Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Τιμητική διάκριση μαθητή στη "Βουλή των Εφήβων"


Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές της Β΄ τάξης των Λυκείων της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Kύριος σκοπός του θεσμού είναι η ενεργός συμμετοχή των νέων στα κοινά, μέσω της ανάδειξης των προβληματισμών τους, με γραπτή έκθεση, πάνω σε επίκαιρα ζητήματα της σχολικής ζωής και της κοινωνίας γενικότερα.

Φέτος, υπό την εποπτεία του καθηγητή Πάνου Πολυζωγόπουλου, συμμετείχαν ως υποψήφιοι 12 μαθητές από την Αγγλική Σχολή. Ένας από αυτούς, ο Στέφανος Χαραλάμπους (5W), έχει επιλεγεί ως τακτικός έφηβος βουλευτής και θα συμμετάσχει στις φετινές εργασίες της «Βουλής των Εφήβων» στο ελληνικό κοινοβούλιο, από 28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2013.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την Αγγλική Σχολή να εκπροσωπείται σε έναν τόσο καταξιωμένο θεσμό, κάτι που είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν. Παράλληλα, αποτελεί και αναγνώριση για τον ίδιο το μαθητή, ο οποίος θα έχει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να παρευρεθεί σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση με συνομήλικους εφήβους από όλον τον κόσμο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: